Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Pompoen omwikkeld met spek en salade

Pompoen omwikkeld met spek en salade

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Schil de pompoen, halveer hem en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in parten. Bestrooi met zout en peper. Omwikkel ieder stuk pompoen met een plak spek.

  2. Pel en snipper de knoflook en meng hem door de olijfolie. Druppel de helft van de knoflookolie over de pompoenparten. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pompoen 15-20 minuten in de oven.

  3. Kook de tarly volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Maak met een dunschiller of kaasschaaf dunne repen van de komkommer. Was de rucola en laat hem goed uitlekken.

  4. Giet de bulgur af en spoel hem af onder koud, stromend water. Laat de tarly uitlekken. Meng de tarly met de komkommer, de rucola en de overige knoflookolie. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de salade met de geroosterde pompoenparten.

Per portie: 374 kcal | 25 g koolhydraten | 10 g eiwit | 25 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)