
Pompoen omwikkeld met spek en salade
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Schil de pompoen, halveer hem en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in parten. Bestrooi met zout en peper. Omwikkel ieder stuk pompoen met een plak spek.
Pel en snipper de knoflook en meng hem door de olijfolie. Druppel de helft van de knoflookolie over de pompoenparten. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pompoen 15-20 minuten in de oven.
Kook de tarly volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Maak met een dunschiller of kaasschaaf dunne repen van de komkommer. Was de rucola en laat hem goed uitlekken.
Giet de bulgur af en spoel hem af onder koud, stromend water. Laat de tarly uitlekken. Meng de tarly met de komkommer, de rucola en de overige knoflookolie. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de salade met de geroosterde pompoenparten.