
Pompoenbrood met chocolade en pecannoten
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
De combinatie van pompoen met chocolade klinkt misschien wat verrassend, maar is verrukkelijk lekker! Vooral in dit heerlijke brood. Probeer zelf maar!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snijd de pompoen in blokjes van 2 x 2 cm en doe ze in een hittebestendige kom. Voeg het water toe, dek af me een hittebestendig bord of deksel en zet 5-8 minuten in de magnetron op de hoogste stand.
Je kunt de pompoen ook 15-20 minuten roosteren in de oven (elektrisch: 200°C /hetelucht: 180°C) of airfryer (190°C). Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bekleed een broodvorm (ca. 23 x 13 cm, 900 g inhoud) met bakpapier.
Prak de pompoen met een vork en voeg de eieren, de olie, de suiker, de melk, de vanille, de specerijen en het zout toe. Roer glad.
Voeg het bakmeel en het bakpoeder toe aan het mengsel. Meng tot een glad beslag waar geen witte vegen meel meer in zitten.
Roer het grootste deel van de chocolade en het grootste deel van de pecannoten erdoorheen. Doe het beslag in de voorbereide bakvorm en bestrooi met de rest van de chocolade en de pecannoten.
Bak ca. 50 minuten in het midden van de oven, tot het brood gerezen en goudkleurig is en een satéprikker schoon uit het midden komt. Kleeft er nog wat nat beslag aan de prikker, bak het brood dan nog ca. 5 minuten en controleer opnieuw.
Laat het brood ca. 15 minuten afkoelen in de vorm, neem uit de vorm en zet op een rooster om verder af te koelen. In een luchtdichte bak op kamertemperatuur blijft het brood tot vijf dagen goed, of tot drie maanden in de diepvries.









