
Brunch recepten
Lees verder na de advertentie
Pancakes, knapperig stokbrood, Turkse eieren en smeuïg bananenbrood. Dat is slechts een greep uit onze favoriete brunch recepten. Het liefst zetten wij de hele tafel vol want uit al dat lekkers kan je toch niet kiezen? Wanneer je deze gerechten op tafel hebt staan, zul je zeker onder de indruk zijn. Want wauw, bij zo’n uitgebreide brunchtafel wil iedereen wel aanschuiven. Zo stel je een briljante brunch samen om dit weekend nog van te genieten!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

American pancakes met bessensiroop en spek
Wie kun je niet wakker maken voor een flinke stapel American pancakes? Met een flinke dot mascarpone, rood fruit en gebakken spek maak je de zondagse brunch compleet.

Stokbrood gevuld met chorizo, halloumi en tomatenjam
Beeld je in: een supervers stokbroodje met chorizo, krokante halloumi en zoete tomatenjam. Dat klinkt toch als de hemel? Heb jij even geluk, wij hebben namelijk het recept voor je!

Bananenbrood met kardemom en dadelboter
Een goed recept voor bananenbrood moet iedereen in z’n archief hebben. Onze favoriet? Deze kruidige versie met kardemom. Heerlijk met een laagje dadelboter, kokosyoghurt en plakjes banaan erop.

Gebakken aardappels met kabeljauw en hollandaisesaus
Wil je verrassen met een stukje vis bij de brunch? Ga dan bijvoorbeeld voor deze kabeljauw met zelfgemaakte hollandaisesaus en gebakken aardappeltjes. Een verrassend recept dat wij elk weekend wel willen maken.

Turkse eieren (Çilbir)
Dit recept voor Turkse eieren is snel en makkelijk voor de brunch. Traditioneel gebruik je er pul biber bij (gedroogde rodepepervlokken). Gerookte paprikapoeder is ook lekker en geeft een mooie rode kleur. Je staat verrast van de heerlijke smaken, dit gerecht is één van onze favorieten

Brunchbagel met ei en kaas
Een geroosterde bagel met Philadelphia is ook al lekker. Deze brunchbagel met omelet, emmentaler, rucola, avocado en chili-jam is een feestje. Probeer maar eens, gegarandeerd een lekkere brunch!

Makkelijke koffiebroodjes
Alles wat je nodig hebt – in het leven – is diepvriesbladerdeeg, kaneel, suiker en een ei. Thank us later.

Turkse eieren met yoghurt en kruidenboter
Een eitje mag niet ontbreken in dit lijstje met brunch recepten. Gekookt, gebakken, gepocheerd óf ga voor deze Turkse eieren met yoghurt en kruidenboter. Super lekker met Turks brood of zelfgemaakte simit. Traditioneel gebruik je pul biber (gedroogde rodepepervlokken) in dit recept maar mocht je dat niet hebben dan is gerookte paprikapoeder een prima alternatief.

Simit – Turkse sesambagels
Simit – oftewel Turkse sesambagels. Met dit recept maak je ze lekker zelf.

Brabantse worstenbroodjes
Dit kost wat meer tijd, het ultieme Brabantse genot. Hoewel dit recept makkelijk is, gaan we het vandaag niet redden voor de brunch. Volgende week bereiden we zaterdag de vulling voor en bakken we de worstenbroodjes zondagochtend goudbruin. Het recept is voor tien personen, dus perfect als je met minder bent. Delen is leuk, maar hoeft natuurlijk niet.

Brunchplank
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

American pancakes met bessensiroop en spek
Zin in een American breakfast? Deze pannenkoeken passen daar perfect bij! Dat is nog eens lekker wakker worden.
Ingrediënten
- 350 g zelfrijzend bakmeel
- 2 tl bakpoeder
- 0,25 tl kaneelpoeder
- 2 tl fijne kristalsuiker
- zout
- 2 grote eieren
- 150 ml karnemelk (of yoghurt)
- 325 ml melk
- 1 vanillestokje
- 200 g blauwe bessen (vers of diepvries)
- 150 g kersen (ontpit)
- 1 tl maizena
- 200 g ontbijtspek
- neutrale olie (om in te bakken)
- 200 g mascarpone
- ahornsiroop (voor erbij)
Bereiding
Je kunt het beslag eventueel al 1 dag van tevoren maken. Meng het bakmeel met het bakpoeder, het kaneelpoeder, 2 tl suiker en een snuf zout in een kom. Voeg de eieren, de karnemelk of yoghurt en de melk toe en klop alles tot een glad beslag. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Doe de blauwe bessen, de kersen, de maizena, 2 el suiker, het vanillestokje en het merg in een pan en roer door elkaar. Voeg 1 el koud water toe en breng op hoog vuur aan de kook. Laat 2-3 minuten pruttelen tot het vocht ingekookt is tot een siroopachtige substantie, maar laat de bessen niet openbarsten. Haal het vanillestokje eruit. Zet de pan apart en laat afkoelen.
Zet de grillfunctie van de oven aan. Verdeel de plakken spek over een met aluminiumfolie beklede bakplaat en zet apart.
Giet een scheutje olie in een zware koekenpan en wrijf met een stukje keukenpapier over de bodem van de pan, zodat de pan gelijkmatig bedekt is met een dun laagje olie. Verhit de pan op middelhoog vuur. Schenk het beslag in een maatbeker of schenkkan. Schenk hoopjes beslag in de hete pan en bak er pannenkoeken van 7-8 cm Ø in. Je kunt zo’n 3 pannenkoeken tegelijk bakken. Het beslag moet een beetje sissen als het de pan raakt, maar niet te hard. Zet het vuur iets lager of hoger indien nodig en bak de pannenkoeken tot de onderkant goudbruin is en er belletjes ontstaan aan de bovenkant. Draai de pannenkoeken om en bak ze nog ca. 2 minuten aan de andere kant. Houd de pannenkoeken warm. Bak op deze manier totaal ca. 12 pannenkoeken van het beslag.
Schuif intussen de bakplaat met het spek onder de grill van de oven en bak het in 4-5 minuten aan beide kanten lekker knapperig en goudbruin. 6 Leg op ieder bord 3 pannenkoeken en serveer met de mascarpone, het spek en de bessensiroop. Besprenkel met ahornsiroop naar smaak.
© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Cassie Best Foto’s: Tom Regester Foodstyling: Katy Greenwood Styling: Sarah Birks
Onze tips

Deze hoofdgerechten voor Pasen stelen de show

Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten

Dit is hét ultieme paasmenu

Voorgerechten voor Pasen: 10x de lekkerste recepten

Pasta gorgonzola: 3x recepten met gnocchi

Dit zijn de lekkerste paastoetjes ooit

Paastaart maken: zo wordt jouw taart de lekkerste

Dit is dé ultieme kaasgids (en kun je hier downloaden)
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?