Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
brunch koffiebroodjes

Makkelijke koffiebroodjes

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestuif het werkblad met bloem en rol het bladerdeeg uit tot een vierkant van 50×50 cm. Bestrijk het deeg met geklutst ei. Meng de suiker in een kom met het kaneelpoeder en strooi het over het deeg.

  2. Vouw het vel bladerdeeg dubbel en druk de randen dicht. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 40×50 cm en snijd het deeg in 10 repen van 5 cm breed. Pak een reep deeg en draai de uiteinden in tegengestelde richting zoals bij een gedraaide soepstengel. Vorm een spiraalvormig broodje van het deeg en druk de uiteinden onder de onderkant vast. Herhaal met de overige repen.

  3. Je kunt de broodjes nu ook invriezen als je wilt. Eerst liggend op een plaat en als ze bevroren zijn kun je ze in diepvrieszakjes doen. Om ze te gebruiken laat je ze een nacht in de koelkast ontdooien.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met geklutst ei. Bak de broodjes 20-25 minuten in de oven goudbruin. Laat ze een klein beetje afkoelen, maar serveer ze warm.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Rob Merrett Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!