Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Pompoendonuts met toffee

Pompoendonuts met toffee

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 7

Ingrediënten

Voor de pompoenpuree

Voor de banketbakkersroom

Voor de roomvulling

Voor de toffeetopping

Matthew Jones: "We hebben deze donuts voor Halloween ontwikkeld. Qua smaak lijken ze een beetje op donuts met crème brûlée – behoorlijk sensationeel. Het is wel veel werk, dus we maken ze maar één dag per jaar!"

Bereiding

  1. Maak eerst de pompoenpuree. Verhit de oven tot 150 °C. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten en vezelige draden. Snijd de helften in kwarten en schil ze voorzichtig met een dunschiller. Snijd de kwarten in blokjes van 1 cm. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat en zet ze 1 uur in de oven tot ze vrij droog en licht goudbruin zijn.

  2. Doe de pompoenblokjes in een keukenmachine en maal ze tot puree. Laat afkoelen.

  3. Maak intussen de banketbakkersroom. Snijd het vanillestokje overlangs doormidden en schraap het merg eruit. Doe het merg, het stokje en de melk in een steelpan met zware bodem en breng langzaam aan de kook om de vanille te laten trekken.

  4. Doe intussen de eidooiers en suiker in een kom en meng alles een paar seconden. Zeef de bloem erbij en meng nogmaals. Schenk de hete melk over het eidooiermengsel en klop voortdurend met een garde om te voorkomen dat het stolt. Schenk het mengsel terug in de pan en verhit al kloppend 3 minuten op middelhoog vuur tot het dik is.

  5. Schenk de custard door een fijne zeef, leg er een stukje bakpapier op of strooi er een laagje fijne kristalsuiker over om te voorkomen dat er een velletje ontstaat (bewaar het vanillestokje – als je het wast, kun je het opnieuw gebruiken). Laat afkoelen en zet in de koelkast.

  6. Klop tot slot de slagroom in een grote mengkom tot stijve pieken.

  7. Weeg 200 gram van de pompoenpuree af. Voeg de banketbakkersroom en de pompoenpuree aan de slagroom toe en spatel alles voorzichtig door elkaar tot het mengsel glad en goed gemengd is. Vul een spuitzak met de pompoencustard.

  8. Spuit een royale hoeveelheid custard in elke donut. We raden minstens 60 gram per donut aan voor een echt bevredigende ervaring.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Masterclass bakken

€ 29,99
Masterclass bakken