
Porchetta met zoetzure uien en bonen
Uitdagend
ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd de vetrand van het buikspek kruislings in. Pel en snipper de knoflook. Was de oregano en hak hem fijn. Wrijf het vlees aan beide kanten in met de knoflook, de oregano, het paprikapoeder, het chilipoeder, zout en peper. Rol het vlees op en bind het vast met keukengaren. Leg het vlees in een ruime ovenschaal en braad het ca. 1 uur en 15 minuten in de oven.
Pel de rode uien en snijd ze in ringen. Verhit de boter in een pan en bak de uienringen ca. 12 minuten op middelhoog vuur. Voeg de basterdsuiker toe en laat even karamelliseren. Blus af met de balsamico en breng op smaak met zout en peper.
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukken. Blancheer de sperziebonen 2-3 minuten in kokend water met wat zout. Verwarm de zwarte bonen met wat water in een pan. Voeg de geblancheerde sperziebonen toe aan de zwarte bonen en breng op smaak met zout en peper.
Neem het vlees uit de oven en laat het ca. 10 minuten rusten. Verdeel de bonen over borden. Snijd het vlees in plakken en verdeel het over de bonen. Schep de zoetzure uien op het vlees.