Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Pork buns

Pork buns

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • en 30 minuten wachttijd en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef 250 g bloem, de maïzena en het bakpoeder in een kom. Los de gist op in 200 ml lauw water. Voeg de suiker en 50 ml olie toe aan het gistmengsel. Giet het geheel bij het bloemmengsel en kneed tot een soepel, zacht deeg. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat op een warme plek ca. 1 uur en 30 minuten rijzen.

  2. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit 1 el olie in een pan en bak er het gehakt ca. 5 minuten op hoog vuur in. Voeg de sjalot en de knoflook toe en fruit nog ca. 1 minuut. Bestrooi met 1 el bloem en bak nog ca. 1 minuut. Voeg de bouillon, de sojasaus, de bruine basterdsuiker, de oestersaus en de sesamolie toe. Roer goed door en verwarm nog ca. 2 minuten. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  3. Kneed het deeg kort door en laat nog ca. 20 minuten rijzen. Vorm een lange rol van het deeg en verdeel het in 10 porties. Rol iedere portie op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van ca. 12 cm. Zorg ervoor dat het deeg in het midden iets dikker en aan de randen iets dunner is. Verdeel de vulling over de deegplakken. Vouw het deeg rondom de vulling en druk de randen aan de bovenkant op elkaar.

  4. Leg de broodjes per stuk op een klein stukje bakpapier. Breng een pan water aan de kook en plaats er het stoommandje op. Leg de buns portiegewijs in het stoommandje en stoom ze in 12-14 minuten gaar. Lekker met soja- of chilisaus.

Per portie: 722 kcal | 95 g koolhydraten | 24 g eiwit | 26 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)