Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
portobelloburgers

Portobelloburgers

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Rooster de portobello’s op de BBQ voor een verrassende smokey burger.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Rooster de portobello’s op de BBQ voor een verrassende smokey burger.

Bereiding

  1. 1. Verhit een barbecue of grillpan. Bestrijk de portobello’s met de olijfolie.* Gril de portobello’s ca. 4 minuten per zijde. Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in repen. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Was het basilicum, schud het droog en pluk de blaadjes van de takjes.

  2. 2. Breng de gegrilde portobello’s op smaak met zout en peper. Snijd de ciabatta’s open. Bestrijk de onderste helft van de ciabatta’s met de helft van de pesto. Leg op iedere helft een plak tomaat en een portobello. Verdeel de gegrilde paprika, de mozzarella en het basilicum eroverheen. Verdeel de overige pesto eroverheen. Beleg met de bovenste helft van het ciabattabroodje.

Per portie: 511 kcal | 34 g koolhydraten | 27 g eiwit | 29 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp servies etc. : Sissy Boy Homeland, eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!