Bereiding

1. Verhit een barbecue of grillpan. Bestrijk de portobello’s met de olijfolie.* Gril de portobello’s ca. 4 minuten per zijde. Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in repen. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Was het basilicum, schud het droog en pluk de blaadjes van de takjes.

2. Breng de gegrilde portobello’s op smaak met zout en peper. Snijd de ciabatta’s open. Bestrijk de onderste helft van de ciabatta’s met de helft van de pesto. Leg op iedere helft een plak tomaat en een portobello. Verdeel de gegrilde paprika, de mozzarella en het basilicum eroverheen. Verdeel de overige pesto eroverheen. Beleg met de bovenste helft van het ciabattabroodje.

*Heb je wat langer de tijd? Marineer de portobello’s dan eerst een uurtje in knoflook, balsamico, olijfolie, zout en peper.

Per portie: ca. 511 kcal
27 g eiwit | 29 g vet | 34 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp servies etc. : Sissy Boy Homeland, eigen collectie