
Pretzelbolletjes
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Op zoek naar een hapje dat je van tevoren kunt klaarmaken en ook nog eens snel te bereiden is? Dan zijn deze pretzelballetjes ideaal! Combineer met een lekkere dip en serveer met de borrel!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Trek stukjes van 25-30 g van het deeg en rol er kleine bolletjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Voeg de baksoda en de suiker toe aan het kokende water en roer door om ze op te lossen.
Leg 5 bolletjes in het water en kook ze ca. 1 minuut. Neem uit de pan en leg op de bakplaat. Herhaal met de rest van de bolletjes.
Gebruik een keukenkwastje om elk bolletje met wat olie te bestrijken en bestrooi met zeezoutvlokken. Bak 18-20 minuten in de oven, tot de bolletjes goudkleurig en gerezen zijn. Serveer met dips naar keuze.











