Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Pretzelballetjes met champagne

Pretzelbolletjes

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Op zoek naar een hapje dat je van tevoren kunt klaarmaken en ook nog eens snel te bereiden is? Dan zijn deze pretzelballetjes ideaal! Combineer met een lekkere dip en serveer met de borrel!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Benodigdheden

  • keukenkwastje

Lees verder na de advertentie

Op zoek naar een hapje dat je van tevoren kunt klaarmaken en ook nog eens snel te bereiden is? Dan zijn deze pretzelballetjes ideaal! Combineer met een lekkere dip en serveer met de borrel!
Tip
Wil je deze bolletjes echt helemaal zelf bereiden? Dan kun je ook het pizzadeeg zelf maken!

Bereiding

  1. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Trek stukjes van 25-30 g van het deeg en rol er kleine bolletjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Voeg de baksoda en de suiker toe aan het kokende water en roer door om ze op te lossen.

  3. Leg 5 bolletjes in het water en kook ze ca. 1 minuut. Neem uit de pan en leg op de bakplaat. Herhaal met de rest van de bolletjes.

  4. Gebruik een keukenkwastje om elk bolletje met wat olie te bestrijken en bestrooi met zeezoutvlokken. Bak 18-20 minuten in de oven, tot de bolletjes goudkleurig en gerezen zijn. Serveer met dips naar keuze.

Per portie: 155 kcal | 27 g koolhydraten | 5 g eiwit | 3 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz en Anna Glover Fotografie: Jamie Orlando-Smith Styling: Davina Perkins Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!