Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Pruimen gevuld met manchego en pijnboompitten

Pruimen gevuld met manchego en pijnboompitten

  • Eenvoudig

  • 29 minuten bereidingstijd29 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 16

Ingrediënten

Bereiding

  1. Wel de pruimen ca. 20 minuten in lauwwarm water. Verhit 1 el olijfolie in een pan, rooster de pijnboompitten goudbruin en neem ze uit de pan. Snijd de manchego in kleine blokjes. Maal de kaas, de  pijnboompitten en 1 el olijfolie in een keukenmachine fijn. Snijd de bieslook fijn en meng hem door het kaasmengsel. Breng op smaak met peper.

  2. Laat de pruimen uitlekken en dep ze droog. Vul de pruimen met het kaasmengsel. Steek in elke pruim een houten prikker. Evt. serveren met ketchup.

Per portie: 110 kcal | 9 g koolhydraten | 3 g eiwit | 6 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (7 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!