Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Pruimen-hazelnoottaart

Pruimen-hazelnoottaart

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Verwerk verse pruimen in deze makkelijke omgekeerde pruimentaart. Zijn ze niet in het seizoen? Kies dan een andere soort steenfruit.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediƫnten

Verwerk verse pruimen in deze makkelijke omgekeerde pruimentaart. Zijn ze niet in het seizoen? Kies dan een andere soort steenfruit.

Bereiding

  1. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten. Kneed 3 el boter en 120 g suiker door elkaar. Vet een springvorm (ca. 20 cm Ƙ) in met boter en verspreid de suikerboter over de bodem. Leg de pruimen met de bolle kant naar beneden in de vorm.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Splits de eieren. Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Klop de eidooiers met 200 g suiker en het vanillemerg romig. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een snufje zout stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door de eidooiers. Spatel het hazelnootmeel erdoorheen.

  3. Schenk het beslag over de pruimen in de springvorm en strijk glad. Bak de taart ca. 40 minuten in de oven. Klop de slagroom met 3 el suiker lobbig. Serveer de pruimen-hazelnoottaart met de slagroom.

Per portie: 558 kcal | 51 g koolhydraten | 8 g eiwit | 35 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!