Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
pulled fennel BBQ bun

Pulled venkel BBQ bun

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1           Giet de olijfolie in een ruime gietijzeren pan. Bereid een barbecue met deksel voor voor indirecte hitte (ca. 175°C) of gebruik de oven (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Maak de venkelknollen schoon, halveer ze en leg ze met de snijkant in de olijfolie. Hak de chilipeper grof en leg hem tussen de venkel. Bestrooi het geheel met zout en peper. Bak de venkel in de open pan 20-25 minuten op de barbecue of in de oven. Als je de barbecue gebruikt, strooi dan wat rookhout over de kolen.

  2. 2          Keer de venkel voorzichtig om. Verdeel de barbecuesaus over de venkel en dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie. Zet nog 25-30 minuten terug in de barbecue of de oven.

  3. 3          Scheur de mozzarella in stukken. Neem de pan van de barbecue of uit de oven en trek met 2 vorken de venkelknollen enigszins uit elkaar. Meng goed met de barbecuesaus in de pan. Roer er de Amsterdamse uitjes doorheen. Snijd de broodjes open en schep er royaal venkel op. Maak af met de mozzarella en verse waterkers.

Per portie: 513 kcal | 43 g koolhydraten | 21 g eiwit | 25 g vet

Receptuur en foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto's: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)