Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
dierendag

Quinoasalade met avocado en grapefruit

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Dop eventueel de doperwten en blancheer ze ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Spoel de doperwten koud onder stromend water. Giet de doperwten af en laat ze goed uitlekken.

  2. Snijd de schil van de grapefruits en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Neem het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in blokjes. Pluk de korianderblaadjes van de takjes en hak ze grof.

  3. Giet de quinoa af en spoel hem koud onder stromend water. Laat de quinoa goed uitlekken. Meng de doperwten, de grapefruit, de avocado en de koriander met de quinoa. Roer het citroensap en de olijfolie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Foto’s: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Janneke Duister
Servies etc.: Eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)