Quinoasalade met avocado en grapefruit
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Dop eventueel de doperwten en blancheer ze ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Spoel de doperwten koud onder stromend water. Giet de doperwten af en laat ze goed uitlekken.
Snijd de schil van de grapefruits en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Neem het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in blokjes. Pluk de korianderblaadjes van de takjes en hak ze grof.
Giet de quinoa af en spoel hem koud onder stromend water. Laat de quinoa goed uitlekken. Meng de doperwten, de grapefruit, de avocado en de koriander met de quinoa. Roer het citroensap en de olijfolie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.