Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Rabarber-pistachecake

Rabarber-pistachecake

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een cakevorm (20x10x7 cm) in met boter en bekleed hem met een lange reep bakpapier.

  2. 2. Klop 150 g boter, de zure room, de eieren, de bloem, het bakpoeder, de baking soda, de suiker en het vanillemerg kort door elkaar. Klop de pistachenoten, op 1 el na, en de rabarber er kort

  3. 3. Bak de cake 50-55 minuten in de oven. Controleer of de cake klaar is door er een satéprikker in te steken. Hij moet er schoon uitkomen. Laat ca. 20 minuten afkoelen in de vorm. Stort de cake op een rooster.

  4. 4. Serveer de cake in dikke plakken en eventueel met extra zure room.

Per portie: 449 kcal | 46 g koolhydraten | 8 g eiwit | 25 g vet

Foto’s: © olive Magazine/Immediate Media Styling: Luis Peral Foodstyling: Anna Glover 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)