Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een cakevorm (20x10x7 cm) in met boter en bekleed hem met een lange reep bakpapier.
2. Klop 150 g boter, de zure room, de eieren, de bloem, het bakpoeder, de baking soda, de suiker en het vanillemerg kort door elkaar. Klop de pistachenoten, op 1 el na, en de rabarber er kort
doorheen. Spatel het mengsel in de cakevorm. Strooi de overige pistachenoten eroverheen.
3. Bak de cake 50-55 minuten in de oven. Controleer of de cake klaar is door er een satéprikker in te steken. Hij moet er schoon uitkomen. Laat ca. 20 minuten afkoelen in de vorm. Stort de cake op een rooster.
4. Serveer de cake in dikke plakken en eventueel met extra zure room.
Per stuk: ca. 449 kcal
8 g eiwit
25 g vet
46 g koolhydraten
Foto’s: © olive Magazine/Immediate Media Styling: Luis Peral Foodstyling: Anna Glover