Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
aubergine ratatouillespies met basilicumolie

Ratatouillespies met basilicumolie

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Ratatouille op een spies is een creatieve manier van het serveren van je groenten. Door ze te grillen op de BBQ krijgen ze een heerlijke rooksmaak.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Ratatouille op een spies is een creatieve manier van het serveren van je groenten. Door ze te grillen op de BBQ krijgen ze een heerlijke rooksmaak.
Bereidingstip
Geen BBQ? Je kunt ze natuurlijk ook in de oven of airfryer garen.

Bereiding

  1. Was de aubergine en snijd hem in grove blokjes. Bestrooi de aubergine met zout en laat ca. 1 uur in een vergiet uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de tijm en de rozemarijn, schud ze goed droog en ris de blaadjes van de takjes.

  2. Maal de knoflook, de ui, de rozemarijn, de tijm en de tomatenpuree met 2 el olijfolie fijn in een vijzel of keukenmachine. Spoel de aubergine af en dep goed droog met keukenpapier. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Meng de aubergine en de paprika met de marinade en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt in de koelkast een nacht marineren.

  3. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes. Blancheer de blaadjes kort in kokend water met wat zout. Spoel het basilicum onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Knijp zo veel mogelijk vocht uit het basilicum. Maal het basilicum in een keukenmachine fijn en voeg geleidelijk 150 ml olijfolie toe.

  4. Steek de stukken aubergine en paprika om en om op houten spiesen. Gril de ratatouillespiesen 10-12 minuten op de barbecue en draai ze regelmatig. Druppel er vlak voor het serveren wat van de basilicumolie overheen.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Dille & Kamille, eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!