Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Ravioli van geroosterde bloemkool met salieboter

Ravioli van geroosterde bloemkool met salieboter

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Door bloemkool te roosteren krijgt de groente een veel sterkere smaak. Met de salieboter versterk je deze nog eens extra.

Bereiding

  1. Meng het pastameel met een snufje zout. Voeg de olijfolie en de eieren toe en kneed alles in ca. 10 minuten tot een elastisch deeg. Leg ca. 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3). Snijd de bloemkool grof en rooster hem ca. 20 minuten in de oven. Stamp hem grof. Laat afkoelen.

  2. Meng de bloemkool met de ricotta en de geraspte parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  3. Kneed  het deeg kort door. Rol er vellen van en schep er wat van het bloemkoolmengsel op. Dek af met nog een pastavel en steek er ravioli uit.

  4. Smelt de boter in een pan en bak de salie krokant. Kook de ravioli ca. 3 minuten in ruim water met zout. Roer de ravioli voor het serveren door de boter.

Per portie: 519 kcal | 53 g koolhydraten | 20 g eiwit | 25 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)