Bereiding
- Meng het pastameel met een snufje zout. Voeg de olijfolie en de eieren toe en kneed alles in ca. 10 minuten tot een elastisch deeg. Leg ca. 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3). Snijd de bloemkool grof en rooster hem ca. 20 minuten in de oven. Stamp hem grof. Laat afkoelen.
- Meng de bloemkool met de ricotta en de geraspte parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Kneed het deeg kort door. Rol er vellen van en schep er wat van het bloemkoolmengsel op. Dek af met nog een pastavel en steek er ravioli uit.
- Smelt de boter in een pan en bak de salie krokant. Kook de ravioli ca. 3 minuten in ruim water met zout. Roer de ravioli voor het serveren door de boter.
Foto’s: Stephan van Raay (F&L)