
Ravioli van geroosterde bloemkool met salieboter
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Bereiding
Meng het pastameel met een snufje zout. Voeg de olijfolie en de eieren toe en kneed alles in ca. 10 minuten tot een elastisch deeg. Leg ca. 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 Ā°C / hetelucht: 175 Ā°C / gas: stand 3). Snijd de bloemkool grof en rooster hem ca. 20 minuten in de oven. Stamp hem grof. Laat afkoelen.
Meng de bloemkool met de ricotta en de geraspte parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
KneedĀ het deeg kort door. Rol er vellen van en schep er wat van het bloemkoolmengsel op. Dek af met nog een pastavel en steek er ravioli uit.
Smelt de boter in een pan en bak de salie krokant. Kook de ravioli ca. 3 minuten in ruim water met zout. Roer de ravioli voor het serveren door de boter.