Bereiding

Rodekool heeft iets ouderwets: gestoofde kool met appeltjes zoals ‘vroeger thuis’. Maar ongekookt is het een fris bijgerecht dat helemaal past in deze tijd, want: erg gezond. Rauwe kool zit vol vitamines die bij lang koken voor een deel verdwijnen.

  1. Maak de rodekool schoon. Rasp of snijd de rode kool in dunne reepjes. Pel de rode uien en snijd ze in dunne ringen. Was de appels en snijd ze eerst in dunne plakjes en vervolgens in reepjes. Meng de rodekool, de ui, de appel, de rodewijnazijn, het gerooktepaprikapoeder en 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Laat de smaken minimaal 30 minuten intrekken.
  2. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Verhit 1 el olijfolie in een pan en rooster er de amandelen goudbruin in. Bestrooi met de kerrie en bak nog ca. ½ minuut. Laat de amandelen uitlekken op keukenpapier.
  3. Schep de rodekoolsalade op een schaal. Hak de peterselie grof en meng hem met de amandelen. Strooi het amandel-peterseliemengsel over de salade en serveer direct. Lekker bij geroosterd vlees.

Per portie: ca. 236 kcal
5 g eiwit | 15 g vet | 17 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raaij Foodstyling en receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren