Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
ribeye caveman style

Ribeye caveman style

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Van caveman style tot Texas crutch en van short ribs tot sappige ribeyesteaks: deze zomer pakken we het net even anders aan en gaan we voor next-level ingrediënten en barbecuetechniek.

Bereiding

  1. Pel de knoflook en snijd hem in plakken. Was de citroentijm, ris de blaadjes van de takjes en hak de tijm fijn. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en meng de knoflook en de tijm erdoorheen. Laat de ribeye-steaks op kamertemperatuur komen.

  2. Steek de houtskool in de barbecue aan en stook hem flink op zodat de kolen gloeiend heet worden. Bestrooi de steaks met zout en peper. Leg de steaks direct op de hete kolen en grill ca. 2 minuten per zijde.

  3. Neem het vlees uit de kolen en bestrijk het aan beide zijden met de knoflookboter. Verpak het vlees losjes in aluminiumfolie en laat ca. 3 minuten rusten.

Per portie: 353 kcal | 1 g koolhydraten | 32 g eiwit | 25 g vet

Fotogafie: Eddy Haitjema Servies etc: Otentic design (otenticdesign.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)