Bereiding
- Pel de knoflook en snijd hem in plakken. Was de citroentijm, ris de blaadjes van de takjes en hak de tijm fijn. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en meng de knoflook en de tijm erdoorheen. Laat de ribeye-steaks op kamertemperatuur komen.
- Steek de houtskool in de barbecue aan en stook hem flink op zodat de kolen gloeiend heet worden. Bestrooi de steaks met zout en peper. Leg de steaks direct op de hete kolen en grill ca. 2 minuten per zijde.
- Neem het vlees uit de kolen en bestrijk het aan beide zijden met de knoflookboter. Verpak het vlees losjes in aluminiumfolie en laat ca. 3 minuten rusten.
Per portie: ca. 353 kcal
32 g eiwit | 25 g vet | 1 g koolhydraten
Fotogafie: Eddy Haitjema Servies etc: Otentic design (otenticdesign.nl), eigen collectie