
Riblappen uit de oven met port en sjalotten
Gemiddeld
ca. 3 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 3 u. en 30 min. bereidingstijd
Bereiding
Pel een dag van tevoren de knoflook. Pel de sjalotten en halveer ze. Schil de gember en hak hem grof. Meng de ketjap, de rodewijnazijn, de port, de knoflook, de sjalotten, de gember, het korianderzaad en de sambal tot een marinade. Leg de riblappen in de marinade en laat ca. 12 uur marineren in de koelkast.
Neem het vlees uit de marinade,dep het droog met keukenpapier en houd de marinade apart. Verhit de boter in een ovenbestendige braadpan. Wentel de riblappen in de bloem. Bak het vlees in 6-8 minuten per zijde goudbruin in de boter.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Blus de riblappen af met de marinade, voeg de bouillon toe en bestrooi met zout en peper. Leg een deksel op de pan en gaar het geheel ca. 3 uur in de oven.
Rooster de pinda’s in een droge pan goudbruin. Hak de sinaasappelschil en de pinda’s grof. Meng tot een grof kruim. Neem het stoofvlees uit de oven en serveer met de jus. Strooi er het pinda-sinaasappelkruim overheen.