Rico's chicken
Eenvoudig4 personen90 minuten bereiden90 minuten wachten
London Loy: "Ongelooflijk. Dat ik al bijna vier jaar mag koken voor de wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven. Twee weken lang zit hij intern met zijn hoofdtrainer Dennis. Dan mag ik clean, gezond en heel voedzaam koken. De focus is op hoog niveau. Ik moet er ook voor zorgen dat hij niet ziek wordt en dat hij het beste van het beste krijgt. Dat doe ik voor de champ als hij in de wedstrijdmodus zit, vlak voor de game. Deze kip is echt krachtvoer (eiwitknaller!) en favoriet vanwege de smaak. Om niet te veel zout toe te voegen gebruik ik ketjapsoorten die laag in zout zijn."
Ingrediënten
- Voor de kip:
- 8 kippendijen (ca. 700 g)
- 3 tenen knoflook
- 4 el ketjap manis
- 3 el ketjap asin
- 1½ el sambal oelek
- 2 el limoensap
- 1½ el honing
- scheutje zonnebloemolie
- Verder nodig:
- 1 kleine courgette
- 1 aubergine
- 1 oranje paprika
- 1 kleine rode puntpaprika
- 1 rode ui
- 3 zoete aardappels (ca. 400 g)
- 2 tenen knoflook
- 5 el milde olijfolie
- versgemalen zwarte peper en (Keltisch) zout
- 2 el balsamicoazijn
- ½ bosje bladpeterselie
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Kerf de kippendijen rondom een paar keer in en leg ze in een schaal opzij.
- Pers (of rasp) de knoflook boven de kip. Doe de rest van de ingrediënten voor de kip erbij en mix alles goed. Laat afgedekt met vershoudfolie minimaal 1½ uur in de koelkast marineren.\
- Verwarm de oven voor tot 210 °C. Doe de kip over in een ovenschaal en schenk alle marinade er-overheen. Bak 35 tot 40 minuten in de oven en draai de kip elke 15 minuten, bedruip steeds opnieuw met de saus.
- Bekleed intussen een bakplaat met bakpapier. Snijd de courgette, aubergine, paprika, puntpaprika, rode ui en zoete aardappel in ongeveer gelijke stukken. Snijd de groenten niet te klein. Hak de knoflook grof. Leg de stukken groenten met de knoflook op de bakplaat. Schenk er 3 eetlepels olijfolie over en hussel de groenten door elkaar. Breng op smaak met peper en zout toe. Rooster de groenten 35 minuten in de oven.
- Meng in een kommetje de rest van de olijfolie samen met de balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Schenk na het roosteren de dressing over de groenten en garneer met grof gehakte peterselie.
- De kip en de geroosterde groenten zijn lekker met pandan- of basmatirijst. Mix door de rijst lekker veel verse kruiden zoals bladpeterselie, bieslook en dille voor extra smaak!
