Rico’s chicken
Eenvoudig
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
ca. 1 uur en 30 minuten wachttijdca. 1 u. en 30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Kerf de kippendijen rondom een paar keer in en leg ze in een schaal opzij.
Pers (of rasp) de knoflook boven de kip. Doe de rest van de ingrediënten voor de kip erbij en mix alles goed. Laat afgedekt met vershoudfolie minimaal 1½ uur in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor tot 210 °C. Doe de kip over in een ovenschaal en schenk alle marinade er-overheen. Bak 35 tot 40 minuten in de oven en draai de kip elke 15 minuten, bedruip steeds opnieuw met de saus.
Bekleed intussen een bakplaat met bakpapier. Snijd de courgette, aubergine, paprika, puntpaprika, rode ui en zoete aardappel in ongeveer gelijke stukken. Snijd de groenten niet te klein. Hak de knoflook grof. Leg de stukken groenten met de knoflook op de bakplaat. Schenk er 3 eetlepels olijfolie over en hussel de groenten door elkaar. Breng op smaak met peper en zout toe. Rooster de groenten 35 minuten in de oven.
Meng in een kommetje de rest van de olijfolie samen met de balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Schenk na het roosteren de dressing over de groenten en garneer met grof gehakte peterselie.
De kip en de geroosterde groenten zijn lekker met pandan- of basmatirijst. Mix door de rijst lekker veel verse kruiden zoals bladpeterselie, bieslook en dille voor extra smaak!