Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Rigatoni met amandelfetapesto

Rigatoni met amandelfetapesto

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Rooster de amandelen in een droge pan. Pel de knoflook.

  2. Doe de peterselie, de amandelen, de knoflook, de kaas en 1 tl zout in een vijzel en stamp fijn. Voeg geleidelijk 200 ml olijfolie toe en vijzel tot een gladde saus. Proef de pesto en voeg eventueel nog zout naar smaak toe.

  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Snijd het vel van de tomaten kruislings in en dompel ze ca. 10 seconden onder in kokend water.

  4. Koel de tomaten af in koud water en pel de schil eraf. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Bewaar de tomatenpitjes. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Giet de pasta af en vang ca. 150 ml van het kookvocht op. Meng de pasta in de pan met het kookvocht, de tomaat en 4 à 5 el van de pesto. Verdeel de pasta over kommen en verdeel er de tomatenpitjes overheen.

Per portie: 817 kcal | 53 g koolhydraten | 14 g eiwit | 60 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)