Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Rijst met tonijn-tomaten-saus en olijven

Rijst met tonijn-tomaten-saus en olijven

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Pel en snipper de uien. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak er de ui en het spek ca. 4 minuten in. Voeg het komijnpoeder en de tomatenpuree toe en bak nog ca. 2 minuten. Blus af met de gezeefde tomaten en laat de saus ca. 10 minuten op laag vuur inkoken.

  2. Laat de tonijn uitlekken. Was de rucola en laat hem goed uitlekken. Verbrokkel de tonijn en roer hem door de tomatensaus. Giet de rijst af en laat hem even droog stomen. Serveer de rijst met de saus en verdeel er de rucola en de olijven overheen.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Dille & Kamille, Sissy Boy, eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!