Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Rijst met tonijn-tomaten-saus en olijven

Rijst met tonijn-tomaten-saus en olijven

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Pel en snipper de uien. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak er de ui en het spek ca. 4 minuten in. Voeg het komijnpoeder en de tomatenpuree toe en bak nog ca. 2 minuten. Blus af met de gezeefde tomaten en laat de saus ca. 10 minuten op laag vuur inkoken.

  2. Laat de tonijn uitlekken. Was de rucola en laat hem goed uitlekken. Verbrokkel de tonijn en roer hem door de tomatensaus. Giet de rijst af en laat hem even droog stomen. Serveer de rijst met de saus en verdeel er de rucola en de olijven overheen.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Dille & Kamille, Sissy Boy, eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)