Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
3 bakjes met rijstpudding met zomerfruit en amandelcrunch

Rijstpudding met zomerfruit en amandelcrunch

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Zin in een dessert dat net even anders is? Probeer deze rijstpudding eens! Het zomerfruit zorgt voor een frisse, zoete touch en de amandelcrunch geeft een heerlijke bite.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de amandelcrunch

Zin in een dessert dat net even anders is? Probeer deze rijstpudding eens! Het zomerfruit zorgt voor een frisse, zoete touch en de amandelcrunch geeft een heerlijke bite.
Tip*
Gebruik liever geen dessertrijst, deze bestaat meestal uit gebroken korrels voor een kortere kooktijd, maar geeft ook een papperig resultaat.

Bereiding

  1. Verwarm voor de amandelcrunch de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Meng op een bakblik de amandelen met de suiker, het eiwit en het zout goed met elkaar.

  2. Bak het geheel in ca. 25 minuten goudbruin en krokant; schep tussendoor enkele malen om. Laat afkoelen.

  3. Breng intussen in een pan met dikke bodem de melk aan de kook. Voeg de rijst toe en roer goed door.

  4. Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg toe aan de rijst. Breng opnieuw aan de kook en zet het vuur laag, zodat de pudding net kookt.

  5. Kook de rijst op middelhoog vuur in ca. 20 minuten beetgaar. Roer af en toe goed door om de korrels los van elkaar te maken.

  6. Hoe verder in het kookproces, hoe vaker je moet roeren, omdat de pudding dikker wordt. Proef of de rijst gaar is en neem de pan van het vuur.

  7. Roer de suiker, het zout en de boter door de warme pudding. De suiker voeg je pas aan het eind toe, omdat de suiker verhindert dat de rijst goed gaar wordt.

  8. Verdeel direct over individuele schaaltjes. Verdeel de perzik en de frambozen erover, besprenkel met het citroensap en honing en maak af met de verse tijmblaadjes en de krokante amandelen.

Per portie: 292 kcal | 44 g koolhydraten | 6 g eiwit | 13 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder

Variatie
Vervang het zomerfruit gerust door wat er in het seizoen is. Vijgen in de herfst of stoofpeertjes in de winter geven steeds een andere twist, maar zijn minstens net zo lekker!

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!