Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
lekker door de week

Rijstsalade met geroosterde kurkumabloemkool

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Gezond, lekker en snel! Dat is deze heerlijke rijstsalade met bloemkool. Heb je over? Eet dit gerecht gerust als lunch de volgende dag. Je collega’s zullen jaloers zijn.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Gezond, lekker en snel! Dat is deze heerlijke rijstsalade met bloemkool. Heb je over? Eet dit gerecht gerust als lunch de volgende dag. Je collega’s zullen jaloers zijn.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de bloemkool in een ovenschaal, voeg de kurkuma, zout, peper en 2 el olie toe en schud goed om. Bak 20-25 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  2. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Voeg in de laatste minuut de edamame en de doperwten toe. Giet af en laat goed uitlekken. Doe de groenterijst in een grote kom. Voeg de bloemkool, het citroensap en de komkommer toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng de peterselie erdoorheen.

  3. Klop voor de teriyakidressing de balsamico, de Chinese en Japanse rijstwijn, de sojasaus en de basterdsuiker door elkaar. Bestrooi de salade met de cashewnoten en besprenkel met de teriyakidressing.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foodstyling: Sal Henley Foto’s: Mike English Styling: Davina Perkins

Wat vind jij van dit recept?

3.1 / 5.0 (16 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!