
Rijstveldumplings met knapperige groenten, noedels en zoetzure currydip
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Fruit voor de dip de currypasta en de rode ui 1 minuut in de olie, neem van het vuur en laat afkoelen. Schil de mango. Snijd de mango en de chilipeper zeer fijn. Meng alle ingrediƫnten door elkaar.
Meng de wortel, de taugƩ, de spinazie, de koriander en de rijstnoedels door elkaar en breng op smaak met sojasaus. Week telkens 1 rijstvel kort in warm water tot hij net soepel genoeg is om te vouwen. Leg een langwerpig hoopje van de groentevulling in het midden en vouw het rijstvel dicht. Druk de randen wat op elkaar maar laat ze wel uitsteken.
Verhit een laagje olie (ca. 1,5 cm) in een ruime pan en bak er telkens 2 of 3 van de dumplings tegelijk in tot ze mooi krokant zijn (ca. 2-3 minuten). Neem uit de olie en laat kort uitlekken op keukenpapier. Serveer met de zoetzure currydip als borrelhapje of voorgerecht.