Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Rijstveldumplings met knapperige groenten, noedels en zoetzure currydip

Rijstveldumplings met knapperige groenten, noedels en zoetzure currydip

In samenwerking met Koh Thai
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Voor de dip

Van rijstvellen kun je heel makkelijk zelf dumplings maken. Vul ze - zoals in dit recept- met knapperige groenten en serveer met een zoetzure currydip. Om je vingers bij af te likken!

Bereiding

  1. Fruit voor de dip de currypasta en de rode ui 1 minuut in de olie, neem van het vuur en laat afkoelen. Schil de mango. Snijd de mango en de chilipeper zeer fijn. Meng alle ingrediƫnten door elkaar.

  2. Meng de wortel, de taugƩ, de spinazie, de koriander en de rijstnoedels door elkaar en breng op smaak met sojasaus. Week telkens 1 rijstvel kort in warm water tot hij net soepel genoeg is om te vouwen. Leg een langwerpig hoopje van de groentevulling in het midden en vouw het rijstvel dicht. Druk de randen wat op elkaar maar laat ze wel uitsteken.

  3. Verhit een laagje olie (ca. 1,5 cm) in een ruime pan en bak er telkens 2 of 3 van de dumplings tegelijk in tot ze mooi krokant zijn (ca. 2-3 minuten). Neem uit de olie en laat kort uitlekken op keukenpapier. Serveer met de zoetzure currydip als borrelhapje of voorgerecht.

Per portie: 255 kcal | 43 g koolhydraten | 3 g eiwit | 8 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (2 stemmen)