Bereiding

1. Doe de boter, de crème fraîche, de knoflook, de dille en de bieslook in een kom en klop met een handmixer tot een gladde crème. Spatel de warmgerookte zalm luchtig door de crème. Breng op smaak met het citroensap, de citroenschil, zout en peper.

2. Schep de rilette in een glazen pot met deksel en zet ca. 30 minuten in de koelkast. Serveer de rilette met plakken knapperig stokbrood.

Per portie: ca. 428 kcal
19 g eiwit | 28 g vet | 24 g koolhydraten

Samen borrelen?

Wil jij deze rilette, tartaar en carpaccio ook graag klaarmaken voor een uitgebreide borrelmiddag? Bestel een box met de ingrediënten bij Lindenhoff in Baambrugge en doe hem tegelijkertijd cadeau aan je vrienden en familie. Weten dat je van dezelfde gerechten eet en ‘dezelfde’ persoonlijk gesneden carpaccio straks op je borrelplank hebt liggen, geeft toch een gevoel van saamhorigheid. Bestel eenvoudig online bij Lindenhoff.nl/borrel en ze bezorgen de ingrediënten bij jou aan de deur. Wil je het resultaat net zo mooi serveren? Wij gebruikten de borrelplanken van Bowls and Dishes, kijk op bowls-dishes.com voor deze mooie robuuste planken en het stijlvolle Espuma servies.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen