Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Risi e bisi

Risi e bisi

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Veel Italianen beschouwen risi e bisi als een soep. Vandaar de extra schep bouillon.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Veel Italianen beschouwen risi e bisi als een soep. Vandaar de extra schep bouillon.

Bereiding

  1. Dop de erwtjes, bewaar ook de peulen. Doe de peulen in de kippenbouillon en trek hier in 15 minuten een bouillon van. Schenk door een vergiet en houd de bouillon warm.

  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze zacht in de olie. Voeg de rijst toe en bak mee tot alle olie is opgenomen. Blus af met de witte wijn. Voeg nu geleidelijk, in ca. 15 minuten, al roerend de bouillon toe.

  3. Roer er de erwten doorheen en kook nog 5 minuten zachtjes door. Het gerecht mag iets dunner zijn dan risotto, iets dikker dan soep.

  4. Voeg de parmezaanse kaas en de mascarpone toe en breng op smaak met zout en peper.

Per portie: 725 kcal | 112 g koolhydraten | 23 g eiwit | 16 g vet

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!