Risi e bisi
Eenvoudig4 personen45 minuten bereiden
Veel Italianen beschouwen risi e bisi als een soep. Vandaar de extra schep bouillon.
Ingrediënten
- 2 kg doperwtjes in de schil
- 1.2 l kippenbouillon
- 1 ui
- 2-3 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 300 g risottorijst
- 100 ml witte wijn
- 50 ml mascarpone
- 25 g parmezaanse kaas of pecorino
- zout en peper
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Dop de erwtjes, bewaar ook de peulen. Doe de peulen in de kippenbouillon en trek hier in 15 minuten een bouillon van. Schenk door een vergiet en houd de bouillon warm.
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze zacht in de olie. Voeg de rijst toe en bak mee tot alle olie is opgenomen. Blus af met de witte wijn. Voeg nu geleidelijk, in ca. 15 minuten, al roerend de bouillon toe.
- Roer er de erwten doorheen en kook nog 5 minuten zachtjes door. Het gerecht mag iets dunner zijn dan risotto, iets dikker dan soep.
- Voeg de parmezaanse kaas en de mascarpone toe en breng op smaak met zout en peper.