
Rodelinzendahl met geroosterde broccoli en pudla besan
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Bereiding
Zeef voor de pudla besan het kikkererwtenmeel in een kom. Voeg al roerend geleidelijk ca. 350 ml koud water toe tot je een glad beslag hebt. Het moet ongeveer zo dik als pannenkoekenbeslag zijn. Voeg de overige ingrediƫnten voor de pudla besan, afgezien van de olie, toe en roer goed door. Voeg nog wat water toe als het beslag te dik is. Laat ca. 20 minuten rusten.
Verhit voor de dahl de olie in een pan en fruit er de gember en de ui ca. 5 minuten in. Voeg de garam masala, de korianderzaadjes en het chilipoeder toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de tomaten, de kokosmelk en de linzen toe. Breng het geheel rustig aan de kook en laat de linzen in 20-25 minuten gaar sudderen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200Ā°C / hetelucht: 180Ā°C). Verdeel de broccoliroosjes over een ovenschaal, bedruip met de olie en bestrooi met zout en peper. Meng alles goed door. Rooster de broccoli ca. 15 minuten in de oven. Schep af en toe om. Kook de eieren in ca. 5 minuten halfhard.
Verhit wat olie in een pan met antiaanbaklaag en bak van het pudla-beslag pannenkoekjes. Houd de pudla besan warm onder aluminiumfolie terwijl je de rest van de pannenkoekjes bakt. Pel intussen de gekookte eieren en halveer ze.
Verdeel de dahl over kommen. Verdeel er de geroosterde broccoli en de gekookte eieren over. Maak af met de grof gehakte koriander en geef er de pudla besan bij.