Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Rodelinzendahl met geroosterde broccoli en pudla besan

Rodelinzendahl met geroosterde broccoli en pudla besan

In samenwerking met Smaakt
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Uit je voorraadkast de lekkerste biologische recepten op tafel toveren? Dat doe je met Smaakt.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de dahl

Voor de pudla besan

Uit je voorraadkast de lekkerste biologische recepten op tafel toveren? Dat doe je met Smaakt.

Bereiding

  1. Zeef voor de pudla besan het kikkererwtenmeel in een kom. Voeg al roerend geleidelijk ca. 350 ml koud water toe tot je een glad beslag hebt. Het moet ongeveer zo dik als pannenkoekenbeslag zijn. Voeg de overige ingrediënten voor de pudla besan, afgezien van de olie, toe en roer goed door. Voeg nog wat water toe als het beslag te dik is. Laat ca. 20 minuten rusten.

  2. Verhit voor de dahl de olie in een pan en fruit er de gember en de ui ca. 5 minuten in. Voeg de garam masala, de korianderzaadjes en het chilipoeder toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de tomaten, de kokosmelk en de linzen toe. Breng het geheel rustig aan de kook en laat de linzen in 20-25 minuten gaar sudderen.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel de broccoliroosjes over een ovenschaal, bedruip met de olie en bestrooi met zout en peper. Meng alles goed door. Rooster de broccoli ca. 15 minuten in de oven. Schep af en toe om. Kook de eieren in ca. 5 minuten halfhard.

  4. Verhit wat olie in een pan met antiaanbaklaag en bak van het pudla-beslag pannenkoekjes. Houd de pudla besan warm onder aluminiumfolie terwijl je de rest van de pannenkoekjes bakt. Pel intussen de gekookte eieren en halveer ze.

  5. Verdeel de dahl over kommen. Verdeel er de geroosterde broccoli en de gekookte eieren over. Maak af met de grof gehakte koriander en geef er de pudla besan bij.

Per portie: 908 kcal | 73 g koolhydraten | 36 g eiwit | 46 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!