Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 225 °C.
  2. Spreid de wortels, parten ui en de hele tenen knoflook uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druppel er olie over en hussel zodat alles een laagje olie heeft. Rooster zo’n 18 minuten tot alles een geblakerd randje krijgt. Dit is essentieel voor de rokerige smaak van deze Mexicaanse mole.
  3. Haal ze uit de oven en houd een derde van de wortels apart. Schuif de rest van de bakplaat de blender in.
  4. Rooster in een droge koekenpan de noten, zaden en de specerijen tot ze door het poffen gaan springen. Voeg ze aan de beker van de blender toe. Voeg de pepers naar smaak toe, de azijn en een bodempje water. Draai langdurig tot een gladde pulp, voeg al draaiend meer water toe tot het de substantie heeft van een dunne hummus. Breng met zout en azijn verder op smaak.
  5. Roerbak de waterkers kort met de bonen op hoog vuur in een wok in wat olie.
  6. Laat ze op een bord glijden, voeg de rest van de geroosterde wortels toe en schep er een lekkere lepel wortelpipián op.
Van Bovens leftovers

Uit het boek:

Van Bovens leftovers
€29,99