Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Japan - het vegetarische kookboek: Romige broccolistelensoep

Romige broccolistelensoep

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Nancy Singleton Hachisu: "Als je broccoligerechten maakt waar je alleen de roosjes voor gebruikt, is deze soep een uitstekende manier om de stelen te benutten. Het tevreden gevoel dat je de hele groente gebruikt en niets verspilt is bonus. De stelen bevatten essentiële mineralen en vitamines, dus zijn ze ook zeer voedzaam. Voor een zuivelvrije versie van deze lichte en heerlijke soep kan je in plaats van boter en melk, ongeroosterde sesamolie en sojamelk gebruiken."

Bereiding

  1. Breng een middelgrote pan water op hoog vuur aan de kook en kook de roosjes 30 seconden tot 1 minuut, of tot ze net zacht maar nog niet papperig zijn. Schep ze uit de pan en laat ze in een zeef boven de gootsteen uitlekken.

  2. Doe de steeltjes in het kokende water, kook ze ongeveer 5 minuten, tot ze volledig gaar zijn, en laat ze uitlekken.

  3. Pulseer de uitgelekte steeltjes en de melk in een blender fijn. Doe het mengsel met de boter in een middelgrote pan, breng ze op matig-hoog vuur tegen de kook aan en kruid ze met het zout en peper.

  4. Verdeel de soep over 4 kleine kommen, garneer elke portie met een broccoliroosje en serveer de soep warm.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Japan – het vegetarische kookboek

€ 49,99
cover japan - het vegetarische kookboek