Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Romige cavolo nero met prei

Romige cavolo nero met prei

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Cavolo nero is het Italiaanse broertje van de boerenkool. Omdat we deze bladgroente minder vaak eten, is het leuk om tijdens de feestdagen te serveren. Door room toe te voegen zal iedereen dit groente bijgerecht met kerst lusten.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Cavolo nero is het Italiaanse broertje van de boerenkool. Omdat we deze bladgroente minder vaak eten, is het leuk om tijdens de feestdagen te serveren. Door room toe te voegen zal iedereen dit groente bijgerecht met kerst lusten.

Bereiding

  1. Maak de koolbladeren schoon en verwijder de harde stelen en dikke nerven. Snijd het blad grof. Verhit de boter en de olie in een ruime pan op matig vuur en fruit er de ui in ca. 5 minuten zacht in. Voeg de cavolo nero toe en fruit ca. 5 minuten verder tot het blad begint te slinken.

  2. Voeg de prei, de bouillon en 300 ml slagroom toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook afgedekt ca. 15 minuten. Roer af en toe door.

  3. Roer de rest van de room, de mosterd, een flinke snuf nootmuskaat en de parmezaan erdoorheen en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Per portie: 370 kcal | 7 g koolhydraten | 6 g eiwit | 34 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!