Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Romige groentepastei met filodeeg

Romige groentepastei met filodeeg

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Filodeeg is eigenlijk iets wat je altijd in huis moet hebben, je maakt er namelijk de lekkerste gerechten mee. Zoals deze romige groentepastei, die aan de buitenkant extra knapperig wordt door de crunch van het filodeeg.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Filodeeg is eigenlijk iets wat je altijd in huis moet hebben, je maakt er namelijk de lekkerste gerechten mee. Zoals deze romige groentepastei, die aan de buitenkant extra knapperig wordt door de crunch van het filodeeg.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit 1 el olie in een ondiepe, ovenbestendige braadpan (ca. 24 cm Ø) op middelhoog vuur. Fruit er de prei ca. 5 minuten
    in. Voeg de kool toe en laat hem in ca. 5 minuten slinken.

  2. Voeg de boterbonen, de erwten, de bouillon, de crème fraîche, de pesto, de geraspte citroenschil en het sap toe. Breng aan de kook en kook ca. 3 minuten. Breng op smaak met zout en
    peper. Verkreukel de filodeegvellen en bedek het groentemengsel ermee. Bestrijk het deeg met 1 el olie en bestrooi met het nigellazaad. Bak in 25­30 minuten goudbruin in de oven.

Per portie: 454 kcal | 55 g koolhydraten | 18 g eiwit | 15 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Liberty Mendez Foto’s: Tom Regester Foodstyling: Amy Stephenson Styling: Luis Pera

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (8 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!