Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
lamscurry

Romige lamscurry met spinazie en cashewnoten

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de cashewnoten in een kom en schenk er gekookt water overheen. Verhit 1 el olie in een pan, voeg het mosterdzaad en het komijnzaad toe en bak tot de zaden poffen. Voeg de ui, de groene peper en een snufje zout toe en bak glazig.  Voeg de gember, de knoflook, de chilivlokken, het komijnzaad, het korianderzaad en de kurkuma toe en bak kort. Voeg het lamsvlees toe en bak al roerend rondom bruin.

  2. Giet de cashewnoten af en pureer met de kokosmelk fijn. Voeg de puree toe aan het lam en schenk de bouillon erbij . Dek af en kook 1 uur op laag vuur tot het lamsvlees mals is. Voeg de spinazie toe en laat zonder deksel 10 minuten  slinken. Serveer met rijst en naan.

Per portie: 512 kcal | 9 g koolhydraten | 31 g eiwit | 38 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Rob Streeter Styling: Davina Perkins Foodstyling: Amy Stephenson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)