Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Romige vissoep met Noorse garnalen

Romige vissoep met Noorse garnalen

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Noorse vissoep wordt ook wel fiskesuppe genoemd. Je kan de soep met vis naar keuze maken maar wij gaan in dit recept voor witvis en garnalen.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Noorse vissoep wordt ook wel fiskesuppe genoemd. Je kan de soep met vis naar keuze maken maar wij gaan in dit recept voor witvis en garnalen.
Tip
Gebruik bij voorkeur verse vis van de visboer, dat verschil proef je echt.

Bereiding

  1. Doe de aardappel, de ui en de pimentbessen in een pan met 500 ml water, de melk en een snuf zout. Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten rustig koken tot de aardappel zacht is.

  2. Voeg de vis toe en dek de pan af met een deksel. Kook de soep 3 minuten tot de vis net gaar is. Voeg de garnalen, de room en de dille toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verwarm de soep goed door maar laat hem niet koken.

Per portie: 392 kcal | 15 g koolhydraten | 41 g eiwit | 19 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto's: Gus Filgate Styling: Penny Markham Foodstyling: Annie Nichols

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (43 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!