Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Roodbaars met gebakken bleekselderij en krieltjes

Roodbaars met gebakken bleekselderij en krieltjes

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de krieltjes en kook ze in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Maak de bleekselderij schoon en snijd hem in lange repen. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en hak ze fijn. Laat de olijven uitlekken en hak ze fijn. Meng de olijven met de tomaten en breng op smaak met zout en peper.

  2. Bestrooi de vis met zout en peper en wentel de filets door de bloem. Verhit 1 el olie en 1 el boter in een pan en bak de bleekselderij ca. 4 minuten. Bestrooi de bleekselderij met het paprikapoeder en blus af met het citroensap. Breng op smaak met zout en peper en laat ca. 4 minuten sudderen.

  3. Verhit 1 el olie en 1 el boter in een koekenpan en bak de vis ca. 3 minuten aan beide kanten. Serveer de vis met de krieltjes en de bleekselderij en schep de tomatentapenade erop.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)