
Roodbaars met gebakken bleekselderij en krieltjes
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Bereiding
Was de krieltjes en kook ze in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Maak de bleekselderij schoon en snijd hem in lange repen. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en hak ze fijn. Laat de olijven uitlekken en hak ze fijn. Meng de olijven met de tomaten en breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de vis met zout en peper en wentel de filets door de bloem. Verhit 1 el olie en 1 el boter in een pan en bak de bleekselderij ca. 4 minuten. Bestrooi de bleekselderij met het paprikapoeder en blus af met het citroensap. Breng op smaak met zout en peper en laat ca. 4 minuten sudderen.
Verhit 1 el olie en 1 el boter in een koekenpan en bak de vis ca. 3 minuten aan beide kanten. Serveer de vis met de krieltjes en de bleekselderij en schep de tomatentapenade erop.