Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Rozemarijn-salsiccia met caponata

Rozemarijn-salsiccia met caponata

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de aubergine schoon en snijd hem in blokjes van ca. 2 cm. Bestrooi met zout en laat ca. 30 minuten staan. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Maak de bleekselderij schoon en snijd hem klein. Maak de tomaten schoon en snijd ze in kleine blokjes. Verwijder eventueel de pitten van de olijven.

  2. Spoel het zout van de aubergine en dep goed droog. Verhit 4 el olijfolie in een ruime koekenpan en bak er de aubergine rondom bruin in. Verhit 2 el olijfolie in een andere pan en fruit er de ui en de knoflook in. Voeg de bleekselderij toe en fruit kort mee. Voeg de tomaat, de passata, de azijn, de rozijnen, de suiker, de kappertjes en de olijven toe en breng aan de kook. Voeg de aubergine toe en stoof afgedekt ca. 40 minuten op laag vuur.

  3. Was de rozemarijn, schud hem droog en ris de naaldjes van de takjes. Bak de worsten en de rozemarijn in 2 el olijfolie in ca. 15 minuten rondom bruin in de koekenpan.

  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Was de peterselie, schud hem droog en hak hem fijn. Roer de peterselie door de caponata en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de caponata met de pijnboompitten. Serveer met de worst.

Per portie: 810 kcal | 25 g koolhydraten | 25 g eiwit | 66 g vet

Foto's: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Foodstyling & receptuur: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)