Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Rundvlees met gember

Rundvlees met gember

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de sherry met de sojasaus en 1 el maizena. Marineer het rundvlees met het mengsel en laat ca. 15 minuten staan.

  2. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Meng voor de saus de kippenbouillon met de azijn, de oestersaus, de hoisinsaus, de chilisaus en 1 el maïzena.

  3. Was de paksoi’s en halveer ze in de lengte. Stoom de paksoi in ca. 4 minuten gaar in het stoommandje.

  4. Schil de gember en snijd hem in dunne reepjes. Hak de ingemaakte gember fijn. Was de lente-uitjes en snijd ze in stukken van ca. 3 cm. Verhit de olie in een wok. Neem het vlees uit de marinade en laat het kort uitlekken. Bak het vlees op zeer hoog vuur kort in de hete olie.

  5. Neem het vlees uit de pan. Voeg de gember en de lente-ui toe aan de hete olie. Snijd het vlees in dunne reepjes. Voeg het vlees, de ingemaakte gember en de saus toe aan het gembermengsel in de wok en verhit nog ca. 20 seconden. Serveer het vlees met de noedels en de paksoi.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)