Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Saffraanmosselen met orzo en tomaat

Saffraanmosselen met orzo en tomaat

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Saffraan heeft een aardse honingachtige smaak en is in dit mosselgerecht de echte smaakmaker. In combinatie met de orzo en tomaat creëer je gemakkelijk een rijk en voedzaam gerecht.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote, lage pan met deksel. Fruit er de ui, de bleekselderij en de knoflook ca. 10 minuten in tot ze glazig zijn. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken en voeg de bouillon en de saffraan toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg de tomaten en de orzo toe en laat nog 5 minuten koken tot de orzo voor ongeveer 2/3 gaar is.

  2. Voeg de mosselen toe en leg het deksel op de pan. Kook nog ca. 5 minuten op laag vuur en schud regelmatig met de pan. Als alle mosselen open zijn gegaan zijn ze klaar. Roer de crème fraîche en de dille erdoorheen en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Per portie: 677 kcal | 52 g koolhydraten | 27 g eiwit | 25 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Mike English Styling: Rob Merrett Foodstyling: Anna Glover

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)