Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
fika

Saffranspannkaka

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 14

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de saffraan ca. 15 minuten in een scheutje heet water. Breng de melk met 200 ml slagroom aan de kook. Voeg de risottorijst, de saffraan met het weekvocht, 3 el suiker en een snufje zout toe. Laat ca. 20 minuten onder regelmatig roeren op laag vuur koken. Hak de amandelen grof en roer ze na ca. 10 minuten kooktijd door de rijst.

  2. Pers intussen de citroen uit. Kook de bosvruchten met 2 el suiker en het citroensap in ca. 5 minuten tot een compote. Neem van het vuur en schenk in een schone afsluitbare pot.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Neem de rijstepap van het vuur. Kluts de eieren en roer ze door de pap. Schenk de rijstepap in een ingevette vorm (28 cm Ø) en bak ca. 30 minuten in de oven. Klop 250 ml slagroom met 1 el suiker stijf. Snijd de saffranspannkaka in stukken en verdeel slagroom en de compote eroverheen.

Foto's en foodstyling: Willem van Santen Receptuur: Willemijn van der Kamp Styling: Femke van Waveren Servies etc.: Villeroy & Boch, eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)