Bereiding

Ga jij voor gezond? Probeer dan eens deze heerlijk simpele salade gemaakt met blauwe kaas, ham en gepickelde peer. Lekker fris! Serveer deze maaltijdsalade als bijgerecht bij een barbeque of als lichte lunch.

  1. Schil de peren, snijd ze doormidden en verwijder de klokhuizen. Snijd de perenhelften in plakjes van ca. 1 cm dikte. Doe ze meteen in een pannetje met de azijn, de honing, de peperkorrels en de kruidnagels. Verhit tot het begint te sudderen. Neem van het vuur, dek af en laat trekken. Roer daarbij af en toe door.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Snijd of scheur het brood in stukjes. Meng er 1 el olie en wat zout en peper doorheen. Verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het 8-12 minuten in de oven goudbruin.
  3. Klop met een garde 2 el olie, 1 el van het vocht van de gepickelde peren, het citroensap en het maanzaad door elkaar. Laat de peren uitlekken.
  4. Meng in een kom de croutons, de gepickelde peer, de sjalotjes, de bleekselderij, de ham, de kaas, de sla en de dressing. Verdeel over de borden en serveer.

Per portie: ca. 368 kcal 21 g eiwit 23 g vet 18 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media