
Salade met ham, gepickelde peer en blauwe kaas
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Schil de peren, snijd ze doormidden en verwijder de klokhuizen. Snijd de perenhelften in plakjes van ca. 1 cm dikte. Doe ze meteen in een pannetje met de azijn, de honing, de peperkorrels en de kruidnagels. Verhit tot het begint te sudderen. Neem van het vuur, dek af en laat trekken. Roer daarbij af en toe door.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Snijd of scheur het brood in stukjes. Meng er 1 el olie en wat zout en peper doorheen. Verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het 8-12 minuten in de oven goudbruin.
Klop met een garde 2 el olie, 1 el van het vocht van de gepickelde peren, het citroensap en het maanzaad door elkaar. Laat de peren uitlekken.
Meng in een kom de croutons, de gepickelde peer, de sjalotjes, de bleekselderij, de ham, de kaas, de sla en de dressing. Verdeel over de borden en serveer.