Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Salade met onder andere krokante halloumi, avocado, komkommer, radijs en ui

Salade met krokante halloumi

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Deze salade is allesbehalve saai. Met krokant gebakken halloumi als ster van het gerecht. tover je zo een verrassende salade op tafel. Lekker fris, snel klaar en perfect voor elke dag.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Deze salade is allesbehalve saai. Met krokant gebakken halloumi als ster van het gerecht. tover je zo een verrassende salade op tafel. Lekker fris, snel klaar en perfect voor elke dag.
Wist je dat?
Halloumi is een zoute Cypriotische kaas die gemaakt is van schapen‑ en geitenmelk met een stevige, elastische textuur die niet smelt bij verhitting. Daarom ideaal om krokant te bakken of te grillen.

Bereiding

  1. Dep de plakken halloumi voorzichtig droog met keukenpapier. Verwarm de airfryer op 180°C en leg de plakken halloumi in het mandje

  2. Bak ca. 6 minuten en draai de kaas om. Bak nog ca. 2 minuten tot de kaas aan beide zijden goudbruin en krokant is.

  3. Meng de botersla met de ui, de radijs, de komkommer, de avocado en de verse kruiden. Roer de olijfolie, de azijn, zout en peper door elkaar.

  4. Breng de salade op smaak met de dressing. Verdeel de krokante halloumi over de salade en serveer direct.

Per portie: 306 kcal | 11 g koolhydraten | 13 g eiwit | 24 g vet

Receptuur en fotografie: Sabine Koning

Variatietip
Nieuwsgierig wat je nog meer kunt maken met deze kaas? Bekijk hier onze heerlijke recepten met halloumi.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!