Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Salade met scampi en mango

Salade met scampi en mango

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Dit jaar delen we maandelijks in Foodies een mooi visrecept van Fleur de Visscher, eigenaar van restaurant The Seafood Bar in Amsterdam. Ditmaal een salade met scampi’s en mango.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
1

Ingrediënten

Voor de mangodressing*

Dit jaar delen we maandelijks in Foodies een mooi visrecept van Fleur de Visscher, eigenaar van restaurant The Seafood Bar in Amsterdam. Ditmaal een salade met scampi’s en mango.

Tips van de chef
Je kunt voor dit recept net zo goed scampi uit de diepvries gebruiken. 'Verse' zijn namelijk ook vaak bevroren geweest en weer ontdooid. De scampi hoeven niet gloeiend heet te zijn wanneer je ze serveert. In de salade zijn ze lauw erg lekker. Deze salade kan ook goed met warmgerookte zalm of verse zalm die je kort grilt.

Bereiding

  1. Mix voor de mangodressing de mango, de rode chilipeper, de munt en de koriander fijn in een blender of met een staafmixer. Voeg de azijn toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg al mixend in een dunne straal de zonnebloemolie toe, zodat er een egale dressing ontstaat.

  2. Verhit olie in de pan en bak de scampi er in ca. 6 minuten gaar in. Meng 4 tl mangodressing met de sla en leg de sla in het midden van een bord. Leg de scampi, de mango, de avocado, de rode ui en de tomaat erop en maak af met wat kiemen. Serveer met de citroen.

*Je gebruikt niet alle mangodressing. In een afgesloten pot in de koelkast kun je deze ca. 2 weken bewaren.

Per portie: 590 kcal | 32 g koolhydraten | 8 g eiwit | 46 g vet

Receptuur: Fleur de Visscher van The Seafood Bar Fotografie: Willem van Santen Styling: Marijn Visser (studio Rijn)

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (13 stemmen)