Bereiding

  1. Bedek de entrecote aan beide kanten met de grofgemalen zwarte peper en druk aan zodat de peper blijft zitten.
  2. Verhit een koekenpan op hoog vuur en besprenkel de entrecote aan beide kanten met ½ eetlepel olijfolie. Bak 2 minuten per kant, tot de entrecote een mooi korstje krijgt.
  3. Haal uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 tot 10 minuten rusten.
  4. Meng de rest van de olijfolie met de sojasaus, de suiker, het limoensap, de geraspte limoenschil en de pul biber in een kom. Voeg dan de tomaten en de lente-ui toe en meng goed door elkaar.
  5. Snijd de entrecote in dunne plakjes, leg op een bord en schenk de dressing met de tomaten en de lente-ui erover. Bestrooi met de koriander en eventueel het sesamzaad en serveer.
Persiana elke dag

Uit het boek:

Persiana elke dag
€27,50