Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Salade van groene appel en avocado

Salade van groene appel en avocado

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Sidney Schutte: "Het genieten begint meteen, want je start met het maken van de geurige kruidenmix. Deze rijke, groene salade zit tjokvol heerlijke groente: avocado, sperzieboontjes en groene asperges. Die frisse groene smaken mengen fantastisch met de mooie pestodressing."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Voor de kruidenmix

Voor de limoenyoghurt

Voor de pestodressing

Voor de salade

Om te serveren

Benodigdheden

  • blender

Lees verder na de advertentie

Sidney Schutte: "Het genieten begint meteen, want je start met het maken van de geurige kruidenmix. Deze rijke, groene salade zit tjokvol heerlijke groente: avocado, sperzieboontjes en groene asperges. Die frisse groene smaken mengen fantastisch met de mooie pestodressing."

Bereiding

  1. Pluk de blaadjes van de kruiden en doe ze in een kom water met ijsblokjes.

  2. Rasp een knoflookteentje voor de limoenyoghurt. Meng met de overige ingrediƫnten voor de limoenyoghurt tot een dressing en zet apart.

  3. Doe alle ingrediƫnten voor de pestodressing in een blender en meng, niet te lang, tot een gladde dressing. Voeg naar smaak zout toe.

  4. Snijd de avocado in reepjes van 5 cm lang en 1 cm breed. Kook de sperzieboontjes / haricots verts 2 min. in water met wat zout. Giet af en spoel af met koud water.

  5. Maak de groene asperges schoon. Kook ze 1 min. en spoel af met koud water. Snijd ze in stukjes van ca. 5 cm lengte. Snijd de groene appel in staafjes van 5 cm lang en 5 mm breed. Doe de avocado, boontjes, groene asperge en appel samen in een kom. Voeg 6 eetlepels pestodressing toe en meng goed door elkaar.

  6. Hak de pistachenootjes. Verdeel het groentemengsel over 2 borden en lepel er wat limoenyoghurt over. Bestrooi met gehakte pistachenootjes. Haal de kruiden uit het ijswater, leg ze op keukenpapier en maak goed droog. Maak de kruiden aan met een paar druppels olijfolie en verdeel ze over de salade. Serveer de overgebleven pestodressing er apart bij.

Receptuur: Sidney Schutte

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Uit het boek

Groentefeest

€ 29,95
Groentefeest
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!