Salie-Opperdoezer met mosterd-olijfsaus
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de aardappels met schil in gezouten water in ongeveer 12 minuten gaar. Giet af en laat de aardappels even uitwalmen. Wrijf nu ze nog warm zijn de schil er voorzichtig af. Laat afkoelen.
Verhit de boter en zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappels op tot ze krokant zijn. Snijd elke aardappel in en duw er een salieblaadje in om te aromatiseren.
Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en fruit de sjalot, knoflook, het mosterdzaad en de salieblaadjes enkele minuten. Voeg de olijven toe en blus af met de Ricard. Flambeer deze even door er voorzichtig een vuurtje bij te houden (let op dat de afzuiger niet aan staat). Laat de Ricard inkoken tot een tiende. Voeg dan de groentebouillon, mosterd en de slagroom toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Draai alles door met een staafmixer of in een blender en haal boven een kom door een grove zeef. Breng op smaak met zout en peper.
Schep een flinke opscheplepel saus op elk bord en leg daar 3 salie-Opperdoezers op.