Salsa verde met gegrilde kip
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook het ei 6 a 7 minuten. Laat het ei schrikken en pel het. Haal de eidooier eruit. Was de peterselie in ruim koud water en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes. Week de ansjovisfilets ca. 10 minuten in de melk. Pel de knoflook en wrijf hem samen met de ansjovisfilets fijn in een vijzel. Voeg de peterselie en de eidooier toe en wrijf het geheel tot een pasta. Roer de azijn en het broodkruim erdoorheen. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe zodat een lichtgroene saus ontstaat.
Verhit een grillpan. Snijd de kipfilets horizontaal doormidden. Wrijf de kipfilets in met de olie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de kipfilets ca. 3 minuten aan beide kanten. Snijd de kipfilets in dunne repen en serveer ze met de salsa verde en eventueel een salade.