Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Salsiccia met peper

Salsiccia met peper

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de darmen goed uit aan binnen- en buitenkant. Leg de darmen in een bak koud water. Leg het vlees ca. 30 minuten in de diepvries. Kneus de peperkorrels grof en meng hem met de azijn, het chilipoeder en het gerooktepaprikapoeder.

  2. Neem het vlees uit de diepvries en snijd het in grove blokjes. Meng het vlees met het zout en zet het weer in de koelkast.

  3. Maal het vlees in de gehaktmolen. Doe het gehakt in een ruime kom en voeg de specerijen met azijn toe. Meng het vlees met een schone houten lepel tot het gaat ‘binden’. Er moet een stevig worstdeeg ontstaan.

  4. Zet het worstdeeg weer ca. 20 minuten in de koelkast. Het is belangrijk het vlees continu zeer koud te houden.

  5. Zet de worstvulpijp op de vleesmolen (zonder mesje en maalschijf ) en doe er de darm omheen. Vul de vleesmolen met het worstdeeg en let op dat er zo min mogelijk lucht tussenkomt. Houd met één hand telkens de darm een beetje tegen, zodat de worst goed en gelijkmatig gevuld wordt.

  6. Verdeel de worst in de gewenste porties door per portie de darm dicht te draaien. Laat bij voorkeur de worst afgedekt in de koelkast minimaal 24 uur rijpen. Verhit 3 el boter in een pan en braad er de worst ca. 20 minuten in.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)