Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Sambal mosselen

Sambalmosselen

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Neem de harde buitenste bladeren van de sereh, snijd 3 cm van de onderkant en 2 cm van de bovenkant en gooi deze delen weg. Je zout ca. 9 cm sereh moeten hebben. Doe de sereh in een kleine keukenmachine, samen met de pepers, de sjalot, de gember, de knoflook, 2 el water en wat zout en peper. Maal tot een pasta.

  2. Doe de olie in een grote, diepe koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de pasta 2-3 minuten in de hete olie, of tot hij geurt. Voeg de vissaus en de suiker toe en bak nog 2-3 minuten, of tot de suiker is gesmolten.

  3. Voeg het limoensap en de mosselen toe, roer door, dek af, draai het vuur heel laag en bak ca. 5 minuten, tot de mosselen helemaal open zijn – gooi ongeopende mossels weg. Roer het limoenrasp erdoorheen en serveer direct met de koriander en de limoenpartjes.

Per portie: 73 kcal | 4 g koolhydraten | 4 g eiwit | 4 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Mowie Kay en Danielle Wood Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Livia Abraham

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)