
Sambalmosselen
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Neem de harde buitenste bladeren van de sereh, snijd 3 cm van de onderkant en 2 cm van de bovenkant en gooi deze delen weg. Je zout ca. 9 cm sereh moeten hebben. Doe de sereh in een kleine keukenmachine, samen met de pepers, de sjalot, de gember, de knoflook, 2 el water en wat zout en peper. Maal tot een pasta.
Doe de olie in een grote, diepe koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de pasta 2-3 minuten in de hete olie, of tot hij geurt. Voeg de vissaus en de suiker toe en bak nog 2-3 minuten, of tot de suiker is gesmolten.
Voeg het limoensap en de mosselen toe, roer door, dek af, draai het vuur heel laag en bak ca. 5 minuten, tot de mosselen helemaal open zijn – gooi ongeopende mossels weg. Roer het limoenrasp erdoorheen en serveer direct met de koriander en de limoenpartjes.